Sundhedscafé med foredrag: Fra Ildlandet til Ishavet på cykel 

Hør et inspirerende foredrag om en ekstraordinær rejse på cykel.

I 2017 stak verdenscyklisterne Marie Stoubæk og Kenneth Bruun Jørgensen afsted på en ekstraordinært lang rejse på cykel. Kæresteparret startede i Ildlandet i Argentina og efter små 2 års rejse havde de krydset to kontinenter og tilbagelagt 30.000 kilometer, da de nåede frem til Ishavet i det nordlige Canada.

Kom med på bagagebæreren og hør om, hvordan det er at leve næsten 2 år på en cykel med kun 20 kg bagage, et lille tomandstelt og masser af tid til at tænke sig om. Hør hvad de mange kilometer på cyklerne bragte med sig af møder med storslået natur og andre mennesker, og hvor rejsens største kulturchok faktisk kom, da de to ramte USA. 

Skulle du selv blive inspireret til få gang i cyklen efter foredraget, så findes et cykelfællesskab for seniorer i Brønshøj, som er etableret af Pilegården og DGI Storkøbenhavn og i dag drives af frivillige. Efter foredraget kan du høre om cykelfællesskabets aktiviteter. Du kan følge cykelfællesskabets aktiviteter på Facebook.  

Marie Stoubæk er foredragsholder og idrætskonsulent for cykling. Kenneth Bruun Jørgensen er foredragsholder og TV-Instruktør.

Sundhedscaféer i Pilegården

I 2022 vil der være sundhedscaféer ca. én gang om måneden i Kulturhuset Pilegården med fokus på egenomsorg, sundhedsfremme og forebyggelse. Hver sundhedscafé er dedikeret et særligt emne indenfor sundhed og livsstil og kan byde på alt lige fra inspirerende foredrag og workshops til ture og fysiske aktiviteter. Sundhedscaféen har et netværksskabende sigte og målet er at motivere og understøtte dig i dit arbejde med egenomsorg. 

Egenomsorg handler om at skabe sunde relationer og livsstilsvaner. Det handler om at være opmærksom på symptomer, søge viden og tage medansvar. Egenomsorg er ekstra vigtigt for den tredjedel af danskerne, som lever med en eller flere kroniske sygdomme, såsom diabetes og lungesygdomme, men også for alle der ønsker at forebygge. Det er altid gratis at deltage i sundhedscaféen som er støttet af Trygfonden, men der er begrænset plads og tilmelding er derfor nødvendig.

Kontakt

Kulturhuset Pilegården

Brønshøjvej 17

2700 Brønshøj
Del med