Sundhedscafé: Balancetræning v/ Rikke Strange-Hansen

Dit balancesystem er ligesom en muskel, der skal bruges, udfordres og vedligeholdes.

Personlig træner og coach Rikke Strange-Hansen fra Stærk&Sund M/K holder et oplæg om din balancesans og balancetræning, og undervejs får du mulighed for at teste din egen balance med øvelser. Du kommer til at smide skoene undervejs, da øvelserne optimalt set skal laves på bare fødder.

Mange stillesiddende timer kan “sløve” balancesystemet, og det har betydning for hvordan du bevæger dig. Om du f.eks kan stå på
ét ben og tage sko på. Om du går og kigger ned i jorden for at orientere dig om, hvor du sætter fødderne, når du går tur. Om du
kan gå ud på toilettet om natten, uden at behøve at tænde lyset. Men også om du oplever nedsat lyst til bevægelse, og det kan have indflydelse på smerter, muskelspændinger, usmidighed, lavt energiniveau, mm.

Måske har du siddet meget ned under corona-pandemien, eller måske er der andre årsager til at du gerne vil forbedre din balance.

Rikke Strange-Hansens tilgang til balancetræning er funderet i neurologi og viden om det vestibulære system (balancesansen). I sit
oplæg deler hun ud af den viden, så det bliver lettere at forstå de underliggende mekanismer, der ligger til grund for øvelserne
undervejs.
 

Sundhedscaféer i Pilegården

I 2022 vil der være sundhedscaféer ca. én gang om måneden i Kulturhuset Pilegården med fokus på egenomsorg, sundhedsfremme og forebyggelse. Hver sundhedscafé er dedikeret et særligt emne indenfor sundhed og livsstil og kan byde på alt lige fra inspirerende foredrag og workshops til ture og fysiske aktiviteter. Sundhedscaféen har et netværksskabende sigte og målet er at motivere og understøtte dig i dit arbejde med egenomsorg. 

Egenomsorg handler om at skabe sunde relationer og livsstilsvaner. Det handler om at være opmærksom på symptomer, søge viden og tage medansvar. Egenomsorg er ekstra vigtigt for den tredjedel af danskerne, som lever med en eller flere kroniske sygdomme, såsom diabetes og lungesygdomme, men også for alle der ønsker at forebygge. Det er altid gratis at deltage i sundhedscaféen som er støttet af Trygfonden, men der er begrænset plads og tilmelding er derfor nødvendig.

Kontakt

Kulturhuset Pilegården

Brønshøjvej 17

2700 Brønshøj

Hvor?

OBS: Foredraget foregår ikke i pavillonen ved Brønshøj Gamle Skole, som tidligere annonceret, men i Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17.

Del med